Как да се отървете от киселините в стомаха

Киселините в стомаха са симптом на заболявания на храносмилателната система или неадекватна диета, придружена от неприятно усещане и болка зад гръдната кост. За щастие, има облекчение за тях и то идва под формата на тези продукти.

Храни, които успокояват киселините в стомаха:

Чай от джинджифил

Сварете във вода почистен и нарязан корен от джинджифил (с размера на пръста ви), оставете го да стои 10 минути, а след това пийте. Тази отвара е ефективна срещу различни видове възпаления и ще успокои киселините в стомаха.

Банани

Ако усетите симптомите на неприятни киселини в стомаха, яжте банан. Този тропически плод съдържа минимални количества киселина, така че предпазва и успокоява раздразнения стомах.

Овесени ядки

Раздразненият стомах иска храни, богати на диетични фибри, като овесени ядки. Те ще ви дадат енергия през целия ден и ще премахнат всякаква болка.

Копър

В кипяща вода поставете две супени лъжици нарязани семена. Нека останат за половин час, поръсват се с мед и се пият. След консумирането на тази отвара няма да имате никакви проблеми с киселини в стомаха.

Кефир и алое

Смесете лъжица сок от алое вера с кефир и яжте за закуска. Това е отлична комбинация, която успокоява храносмилателната система и освен това е много вкусна.