Индийска рецепта с авокадо за лечение на камъни в бъбреците и жлъчния мехур

Но, онези, които се интересуват от здравословно хранене знаят, че когато се купува авокадо, се купува продукт, който се ползва почти без да се изхвърля нищо от него. Защото, оказа се, костилката на авокадото е много по-полезна, отколкото меката част.

Костилката, която е се намира в авокадото, в зависимост от размера му, може да заема значителна част от този ценен дар на природата, който неслучайно се определя и като плод, и като зеленчук, и като ядка. Жалко ще е да я изхвърлите.

В нашия сайт има десетки статии, посветени на ползата от авокадото. Има и много рецепти с негово участие. Днес ви прелагаме отново и накратко да си припомним някои от най-значимите ползи от честия прием на авокадо, както и да се запознаете с една много лесна и полезна индийска рецепта.

Костилката на авокадото съдържа калий и фосфор в много по-голяма концентрация, отколкото се открива в меката част. Тези два елемента имат бактерицидни и фунгицидни свойства.

В най-полезната част на авокадото има още сапонини, които подобряват обмяната на веществата и спомагат за облекчаване на човешкото тяло от „лошия“ холестерол. Съдържа се и флавонол –
противораково средство, което помага  в лечението, и е важно за превенцията на тази ужасна болест.

За да се възползвате напълно от лечебните свойства на костилките от авокадо, и за да избегнете страничните ефекти, те трябва да бъдат подготвени правилно. Преди употреба трябва да се почистят от кафявия филм, който се вижда отгоре, и да се изсушат.